Ta dig vidare! – Nå nya mål

Kommande kursdatum: 14 augusti – 22 december 2023
Kurstyp: Distanskurs utan träffar
Studietakt: Heltid, 100% (ca 20 h/ vecka)

CSN: Kursen är studiemedelsberättigad för heltid (19 veckor)
Kostnader: Kostnadsfri

Antagning: Påbörjas i juni. Du behöver vara nåbar via mail/ telefon.
Antagningsbesked: Lämnas via mail i juni/ juli (var god håll även koll på din skräppost)
Sista ansök.dag: Ansökan är öppen så länge antagning inte slutförts, alt. att det finns reservplats att köa till
Urval: Utifrån ställda frågor för personligt brev nedan.
Kurslitteratur: Litteraturlista skickas ut i samband med antagningsbesked.Sitter du fast i en tillvaro där du inte vet hur du ska ta dig vidare?

Vill du få verktyg att utveckla din potential, hitta din drivkraft och förverkliga dina mål?

– Då är det här kursen för dig!Den här kursen är för dig som inte riktigt är nöjd med där du idag befinner dig i livet, utan vill ta dig vidare framåt. Det här är kan vara den viktigaste terminen i ditt liv, där du investerar i dig och din framtid! – Lyft dig själv och lär dig komma vidare i livsmål, stora som små. Lär känna och utveckla dina personliga egenskaper, ta dig förbi hinder och hitta nya vägar framåt. Under reflektionsuppgifter kopplat till din vardag går vi igenom en utvecklingsprocess tillsammans.


KURSEN VÄNDER SIG TILL DIG SOM VILL:
· Ta dig vidare från där du idag är, hitta ditt fokus och arbeta för att uppnå nya mål.
· Utveckla din drivkraft och dina personliga egenskaper för ditt målarbete.
· Se dina hinder och förebygga dem.
· Ifrågasätta dina invanda beteenden, lära dig tänka i nya banor och bygga gynnsamma rutiner.


DET HÄR FÅR DU MED DIG:
Kursens målsättning är att du som deltagare ska få prova på olika metoder för att kunna se nya vägar och möjligheter, stärka dina förutsättningar, din potential och olika egenskaper som du behöver för att ta dig vidare mot det du önskar. Kursen ger dig verktyg och teoretisk och praktisk övning i att utveckla personliga egenskaper och drivkraft för att uppnå mål.


UR KURSINNEHÅLLET:
· Vad har jag med mig, vad behöver jag och vart är jag på väg?
· Hitta mitt fokus och staka ut mål.
· Skapa strukturer och en närande omgivning.
· Egenskaper som tar mig mot målen, vad kan och vill jag förändra?
· Lär mig se mina hinder, och ta mig förbi dem.UPPLÄGG:
Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar med återkoppling från kursledare och övriga kursdeltagare skriftligt via nätet. Du får först tid för egna reflektioner och praktiskt övande i vardagen, för att sedan ha ett utbyte kring detta med andra kursdeltagare inom en grupp. Alla kursdeltagare följer en gemensam studietakt varje vecka, varav kursen inte går inte att ”släpa efter med” eller läsa ikapp i efterhand ensam. En förutsättning för att kunna genomföra kursen är att du är beredd på att göra reflektioner kring dina egenskaper och ha ett erfarenhetsutbyte kring detta med andra. Du är anonym inför övriga kursdeltagare.

Undervisningen sker helt på distans via din egen dator och ett digitalt utbildningsprogram. Programmet är gratis och du som deltagare får all information du behöver för att komma igång i samband med kursstarten. Enda kravet är tillgång till dator (ej läsplatta) och stabil internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna. Kursen har inga fysiska träffar eller schemalagda lektioner. Du arbetar på egna tider som passar dig men med några deadlines att förhålla dig till varje vecka där alla moment har närvaroplikt. Du förväntas att studera ca 4 timmar varje vardag må – fr (men studietiden går ibland även förlägga flexibelt på annat sätt som du önskar under veckan). För att klara kursen behöver du kunna läsa en viss mängd text på skärm varje vecka.

Tveka inte att höra av dig till ansvarig kursledare om du har några funderingar eller vill veta mer. Vi hoppas att din studietid ska bli så bra som bara möjligt för dig!CITAT FRÅN TIDIGARE DELTAGARE:
”Att läsa den här kursen har varit ett av de bästa besluten i mitt liv! Det har gett mig så mycket mer än jag kan beskriva i ord; Insikter, boost, verktyg, svar, värme och… massa, massa steg framåt.”

”Jag har verkligen älskat denna kurs! Jag har aldrig varit med om något liknande! Så mycket omtanke, konstruktiv feedback, ärlighet och utmanande och roliga uppgifter. Jag har fått vrida och vända på mina egna perspektiv, och tillsammans har vi alla vuxit så mycket som människor och i våra värderingar.”

”Wow vilken kurs! Den här terminen har varit såå viktigt för mig. Jag har fått massor av insikter om mig själv som jag letat efter så länge och som jag tar med mig vidare i resten av livet.”

ANSÖKAN:
Du ansöker genom att fylla i kontaktformuläret nedan. Det blir alltid fler sökanden än det finns antal studieplatser, varav ett urval sker bland de personliga breven som du ombeds att bifoga din ansökan. Lägg därför extra omtanke på din beskrivning här. Se till att du svarar på alla dessa frågor i ditt personliga brev:

1. Vem är du (ink ålder, studie/yrkesbakgrund, familjesituation)?
2. Vad gör du idag?
3. Planerar du att ha någon ytterligare sysselsättning parallellt medan du läser kursen?
4. Vad kommer du att göra om du inte kommer in på denna kurs?
5. Varför vill du gå den här kursen/ vad förväntar du dig att den ska ge dig kopplat konkret till din livssituation?
6. Har du några hinder för att läsa på distans (såsom att arbeta självständigt och hålla deadlines, läsa och skriva en större mängd text etc)?
7. Vad känner du inför kursens upplägg att dela personliga tankar kring dig själv och ha ett erfarenhetsutbyte kring detta med andra?

8. Hur hittade du denna kurs (tips från ngn som också sökt / redan gått kursen, skolans webbsida, folkhogskola.nu (generell sökning ef lämplig kurs el specfikt inom hälsa) etc)?

(När du skickar dina personuppgifter hamnar de i kursledarens administrationssystem. Processen följer EU:s-regler kring insamling av personuppgifter, GDPR. Dessa uppgifter används för att kursledaren ska kunna kontakta dig under antagningsprocessen. Om du blir antagen till kursen lämnas även personuppgifterna vidare till ansvarig folkhögskola för att de i sin tur ska kunna skicka dina uppgifter vidare till nödvändiga instanser som kan vara aktuella för skolans roll som studieanordnare, såsom CSN och Folkbildningsrådet. Du har alltid rätt att begära ett utdrag över de av dina uppgifter vi registrerat.)

Efter du tryckt på ”SKICKA” ser du direkt här ovan formuläret en bekräftelse på att din ansökan gått iväg med status: ”Meddelande skickat”. Du behöver inte göra något mer.

Antagningsbesked lämnas via e-post någon gång i juni/ juli. Se till att kursledarens mailadress ”petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net” är godkänd i ditt e-postprogram så ditt besked inte hamnar i skräpposten.

%d bloggare gillar detta: